DIMENSIUNILE DULAPURILOR DE BUCATARIE

DULAPURI INFERIOARE BUCATARIE

 • înălțimea standard (totală) este cuprinsa intre 85 - 90cm;
 • înălțimea plintei sau înălțimea dulapurilor inferioare ale bucătăriei de la podea - 10 cm;
 • adâncimea dulapurilor ar trebui să fie de cel puțin 47 cm. Dacă există sertare, cutia în sine necesită de obicei 45 cm și 2cm rămasi pentru spațiu liber până la suprafața peretelui din spate al structurii modulare. Cele mai populare sunt adâncimile de la  52 cm;
 • adâncimea sau lățimea standard a blatului pot fi de mai multe dimensiuni. Cele mai des folosite sunt:  60 cm, 90 cm;
 • grosimea BLATULUI este de 28, 38 mm. 
 • înălțimea în interiorul corpurilor rafturilor interioare. Acești parametri variază de obicei de la 20 la 40 de centimetri. Dar ele nu sunt considerate obligatorii, fiecare consumator poate alege dimensiunea optimă la alegere.

DULAPURI SUPERIOARE BUCATARIE

 • înălțimea dulapurilor superioare trebuie să fie între 500 și 900 mm;
 • adâncimea standard a dulapurilor superioare este de 300 mm. Dacă bucătăria are o suprafață largă de lucru, adâncimea va fi egală cu jumătatea acesteia;
 • distanța de la zona de lucru (zona de protecție) este de cel puțin 450 mm. Dar acest indicator poate fi ajustat pentru comoditate ca parametri de creștere, poate ajunge la 55-60 cm;
 • lățimea corpurilor cu dulapuri superioare trebuie să coincidă cu parametrii dulapurilor inferioare;
 • ajustarea distanței față de echipament depinde de tipul său - este de obicei de aproximativ 50 - 65 cm dintre plita aragaz - hota;

DE CE CONTEAZA INALTIMEA BLATULUI?

Inaltimea blatului de lucru al bucatariei poate avea un impact mare asupra utilizarii zilnice de bucatarie.
Nu toti oamenii au aceeasi inaltime. Deci, daca esti mai inalt, un blat de lucru ceva mai ridicat poate fi mult mai confortabil si practic.

De asemenea, poate ajuta la prevenirea problemelor de sanatate, cum ar fi durerile de spate.
Daca sunteti mai scunzi, este posibil sa preferati un blat de lucru ceva mai jos. In acest fel, lucrul in bucatarie este mai confortabil.

 


CUM STABILIM CARE ESTE INALTIMEA CORECTA A BLATULUI DE BUCATARIE?

Una dintre cele mai bune si mai simple metode de a stabili inaltimea corecta a blatului de lucru este sa o testati cu incheietura mainii.

- daca stati in pozitie verticala cu mainile, incheietura mainii ar trebui sa fie la nivel cu blatul de lucru. Acesta este un nivel bun de lucru al bucatariei, in functie de inaltimea si ergonomia voastra.

- daca exista persoane cu inaltimi diferite care utilizeaza bucataria, luati in considerare sa alegeti inaltimea medie ca un compromis confortabil.

 


IMPORTANT! 

Orice bucătărie ar trebui să fie o cameră multifuncțională și confortabilă. Pentru a obține un spațiu foarte confortabil și optim, dimensiunea camerei este luată în considerare în mod necesar. De asemenea, mărimea mobilierului de bucătărie este standard, ținând cont de acești parametri, este posibil chiar și într-un spațiu limitat să se instaleze toate structurile necesare pentru această cameră.

Mobilierul de bucătărie poate fi prezentat în diferite tipuri, dar cu siguranță în această cameră este instalat un set de bucătărie. Scopul principal al setului de bucătărie nu este numai de a crea un spațiu optim pentru gătit confortabil și simplu, dar și de a decora camera, deci ar trebui să fie atractivă și interesantă.